Boklansering: Sørlandsutstillingen gjennom 50 år

Velkommen til utstillingsåpning og boklansering den 7.september kl. 14.

Foredrag om bokutgivelsen og utstillingen: Kurator Grethe Hald

Åpningstale:Fylkeskultursjef Anne Tone Hageland

Utstillingsperiode: 7.09 – 29.09.
Åpningstider: torsdag – søndag kl.12-16.

Utstillingen er støttet av Vest-Agder fylke og Kristiansand kommune. Bokutgivelsen er støttet av Telemark og Vest-Agder fylkeskommuner.

Om Boken:

Sørlandsutstillingen gjennom 50 år

Forfatter: Grethe Hald

Sørlandsutstillingen, landsdelsutstillingen for Agder og Telemark, ble startet i 1969 og har vært vist i de tre sørfylkene gjennom 50 år.

I boken beskrives idéene til det som først ble kalt Sørlandsutstillinger, hvor blant andre Edvard Munch var med. Det fortelles om vyene, starten og realiseringen, og frem til de siste årenes nye visningsformer og unge aktører.

Mange av regionens kunstnere debuterte på Sørlandsutstillingen. I kunstnerregisteret står alle som har vært med fra Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark – med årstall for deltakelse. Den eldste ble født i 1890, den yngste i 1996.

Link til forhåndsbestilling fra forlaget:

Om kurator og forfatter Grethe Hald:

Grethe Hald er utdannet som billedkunstner og kurator. Hun har virket som journalist og kunstkritiker i ulike dagsaviser gjennom 35 år, blant annet i Telemarksavisa og Varden. Hun har skrevet tekster for en rekke kunsttidsskrifter og kunstnerkataloger og virker også som konsulent for kunst i offentlige rom. I åtte år var Grethe Hald utstillingskoordinator/ daglig leder for Sørlandsutstillingen, med administrasjon i Telemark Kunstsenter i Skien.

VELKOMMEN!