Sørlandsutstillingen 2022

Facebook header page

Sørlandsutstillingen 2022 er over for denne gang. Vi takker samtlige deltakere, og årets visningssteder for et godt samarbeid.

 

Sørlandsutstillingen delte ut følgende priser i 2022:

Sørlandsutstillingsprisen kr 15.000.-, tildeles av Juryen
Juryen valgte i år å gi prisen til Eirik Moldestad Halvorsen!
Debutantprisen tildeles av Arendal Kunstforening.
Mottaker av debutantprisen inviteres til separatutstilling i Arendals Kunstforening.
Arendal Kunstforening har i år valg å gi prisen til både Amale Larsen og Mathias Wischuf!

Deltakere Sørlandsutstillingen 2022:

Bjørn Fiskvatn, Anette Rosenberg, Lars Galdal, Arne Svalastog, Eirik Moldestad Halvorsen, Hans Buch-Iversen, Erik Laukvik, Ellen Henriette Suhrke, Solfrid Olette Mortensen, Kari Anne Helleberg Bahri, Mette Lilletvedt, Øyunn Hustveit, Simen Kjellin, Ketil Olav Sand, Ylve Thon, Eirik Gjedrem, Morten Nyhus, Eva Britt Rasmussen, Kaisa Augusta Hansen-Suckow, Amale Larsen, Mathias Wischuf, Siv Philipsen, Siri Sandersen, Marit Silsand, Inger Saltaag, Tomas Kominis Endresen

Sørlandsutstillingen er en stiftelse som i 53 år har hatt som formål å vise samtidskunst produsert i regionen.

Sørlandsutstillingen har i 53 år stått for fri innsendelse og fagfellevurdering. Dette betyr at alle kan sende inn, det stilles ingen formelle krav til kunstnerisk utdanning osv. De innsendte bidragene vurderes så anonymt av en jury bestående av profesjonelle kunstnere. Juryen avgjør hvem og hva som deltar i årets-utstilling. Årets jury består av Ole Brodersen, Astrid Mørland og Stine Gonsholt.

Som en tilpasning til fylkessammenslåingen av Vestfold og Telemark åpnet Sørlandsutstillingen i 2020 for at også de med tilknytning til Vestfold kunne søke om deltakelse. Derfor kunne vi også se på muligheten av å vise Sørlandsutstillingen i Vestfold. Takket være Bølgen og Larvik kunstforening fikk vi til dette. Siden fylkeskommunen igjen skal deles blir dette både første og (dessverre) siste gang Sørlandsutstillingen vises i Vestfold.

Vi mottok over 500 bidrag og juryen har herfra plukket ut 26 deltakere til årets utstilling. Selv om nåløyet er trangt favner likevel utstillingen vidt i utrykk og teknikk og har et stort spenn i alder blant de antatte kunstnerne. Sørlandsutstillingen er rett og slett et viktig bindeledd mellom kunstlivet og publikum i regionen. Denne forbindelsen er svekket ved at det omtrent ikke lenger produseres lokal kunstkritikk fra Holmestrand til Kristiansand.

Vi har derfor en langsiktig satsing på å fremme kunstsamtalen ved å gjeninnføre kunstkritikken gjennom et samarbeid mellom skribenter og presse. Sørlandsutstillingen retter seg også mot et nasjonalt publikum, gjennom en årlig profilering av arrangementer og tverrfaglig samarbeid under Arendalsuka.

Sørlandsutstillingen 2022 ble vist tre forskjellige steder: 

Bølgen Kulturhus I Galleri Bølgen I Larvik kunstforening fra 18. juni til 31. juli.

Det Lindvedske Hus I Arendal kunstforening fra 6. august til 11. september

Ibsen huset I Skien kunstforening fra 16. september til 16. oktober

Følg oss på FB

 

Lenke til arrangementer under Arendalsuka 2022 (stream):

Kunstnernes dom 2021:

https://www.youtube.com/watch?v=L_pV9RXeYpg&list=UUQu20R_B8iCHbi6oFHKwrUg&index=4

 

Samfunnshuset 2021:

 

Lenke til episode om Sørlandsutstillingen produsert i sammarbeid med KUNZT 2021

https://www.kunzt.no/post/sorlandsutstillingen-viser-noen-av-regionens-mest-spennende-kunstnere